Pet zvezdica za bezbednost "zafiri" i "astri"

Bez autora
Oct 27 2011

"Opelovi" modeli "zafira turer" i "astra GTC" dobili su pet zvezdica za bezbednost na testovima koje sprovodi Evropski program za ocenjivanje novih automobila (Euro NACP). Evropski program za ocenjivanje novih automobila (Euro NACP) ocenio je "Opelove" modele "zafiru turer" i "astru GTC" sa pet zvezdica za bezbednost i sprečavanje nezgoda. Najviše ocene novi "Opelovi" modeli dobili su na testu izdržljivosti prilikom sudara, kao i za visok stepen stabilnosti karoserije i zaštite putnika. Unutrašnjost kabine i bezbednosni sklop u oba automobila konstruisani su na način kojim je minimalizovana opasnost povređivanja, na primer, usled kontakta kolena sa instrument pločom. Sigurnosni pojasevi za decu, kako je ustanovljeno, nude odličnu zaštitu u oba modela. Euro-NCAP konzorcijum sa sedištem u Briselu, uključuje predstavnike ministarstava saobraćaja EU, kuća za osiguranje automobila i potrošačkih grupa za lobiranje. Njegovi strogi standardi za testiranje viši su od minimuma koji nalažu zakoni EU, i iz tog razloga, oni se smatraju međunarodnim standardima.

Pet zvezdica za bezbednost "zafiri" i "astri""Opelovi" modeli "zafira turer" i "astra GTC" dobili su pet zvezdica za bezbednost na testovima koje sprovodi Evropski program za ocenjivanje novih automobila (Euro NACP).

Evropski program za ocenjivanje novih automobila (Euro NACP) ocenio je "Opelove" modele "zafiru turer" i "astru GTC" sa pet zvezdica za bezbednost i sprečavanje nezgoda, saopštio je danas taj nemački proizvođač automobila.

Najviše ocene novi "Opelovi" modeli dobili su na testu izdržljivosti prilikom sudara, kao i za visok stepen stabilnosti karoserije i zaštite putnika.

Unutrašnjost kabine i bezbednosni sklop u oba automobila konstruisani su na način kojim je minimalizovana opasnost povređivanja, na primer, usled kontakta kolena sa instrument pločom.

Sigurnosni pojasevi za decu, kako je ustanovljeno, nude odličnu zaštitu u oba modela.

"Tema bezbednosti putnika je uvek bila visoko postavljena na skali 'Opelovih' vrednosti", kaže Rita Forst, potpredsednik ogranka GME Engineering. "Ponosni smo na rezultate poslednjih testova na kojima smo dobili pet zvezdica i veoma nam je drago što smo ne samo ispunili bezbednosne standarde sa modelima 'zafira turer' i 'astra GTC', već i što smo ih prevazišli."

Euro-NCAP konzorcijum sa sedištem u Briselu, uključuje predstavnike ministarstava saobraćaja EU, kuća za osiguranje automobila i potrošačkih grupa za lobiranje. Njegovi strogi standardi za testiranje viši su od minimuma koji nalažu zakoni EU, i iz tog razloga, oni se smatraju međunarodnim standardima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik